Yalumba Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc
Fris fruitig | Australiƫ | Barossa Valley
Lekker bij: Aperitief, Kip, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis
Oxford Landing Sauvignon Blanc is strogeel van kleur met een lichtgroene tint. Verfrissend crispy en heeft mooie aroma's van grapefruit, groene papaja, guave en hints van brandnetel. Het levendige palet heeft citrusvruchten en heerlijke lagen van tropisch fruit, citroengras en passievruchten. Een prachtige uitgebalanceerde wijn met fijne natuurlijke zuren en een verfrissende afdronk.
Serveer deze wijn bij couscous, garnalen, forel, Sint Jacobsschelpen, kipgerechten en gerechten met venkel.
De druiven worden tijdens het koelste deel van de ochtend geplukt en rijpen op de schil om het maximale aan smaak te behouden. Tijdens de koele fermentatie worden aromatische gisten toegevoegd aan de schillen van de Sauvignon Blanc. Een deel van de druiven wordt gefermenteerd met behulp van inheemse gisten om de complexiteit op het midden-pallet te bevorderen.
De zandbodem van Oxford Landing Estates vereist een zorgvuldig waterbeheer om uitdroging tijdens de zomermaanden te voorkomen. De wijngaarden hebben een irrigatie- en luifelsysteem en deze zijn afzonderlijk in te stellen zodat op iedere locatie een goede balans van licht en schaduw wordt bereikt, waardoor de fruitkwaliteit wordt geoptimaliseerd.