Tenuta di Sesta Brunello di Montalcino
Italiƫ | Toscane
Tenuta di Sesta Brunello di Montalcino heeft een robijnrode kleur die bij veroudering neigt naar granaat. Het is een intense, overvloedige en fijn wijn, met in de eus een boeket van rijp rood fruit, kruiden en specerijen als tabak en zoethout. In de mond is de wijn warm, zacht van smaak met fluweelzachte tannine. Een evenwichtige, zeer intense, lange en heerlijke afdronk.
Serveer deze wijn bij: Toscaanse Bistecca alla Fiorentina (T-Bone), wild zijn ragout met pasta, witte bonen met varkensvlees, ossenhaas Rossini, pasta's met verse zwarte truffel en bij kazen als pecorino.
Door traditie en moderne technologieën te combineren, is Brunello di Montalcino altijd al een geweldige wijn geweest, zeker belangrijk en zeer aangenaam om te drinken: als hij jong is, is hij rijk aan hints van fruit en bloemen; volwassen, verwerft het complexe en hemelse karakters, benadrukt een breed boeket met sensaties van eikenhout.
Pure Sangiovese druiven van een selectie van alleen de beste druiven van de wijngaarden van Tenuta di Sesta. De druiven ondergaan een klassieke manier van veroudering in hout van Slavonisch eiken, gedurende 30 maanden en 1 jaar rijping in de fles.
Tenuta di Sesta is gelegen in het zuidelijke deel van de gemeente Montalcino, tussen Sant'Angelo in Colle en Castelnuovo dell'Abate, vlakbij de bekende romaanse abdij van Sant'Antimo, op een helling op het zuiden die bergafwaarts gaat van 400 naar 200meter boven zeeniveau. Deze landen worden beschouwd als een van de meest geschikte gebieden voor de productie van Brunello di Montalcino, gezien hun specifieke ligging: in feite zijn de wijngaarden in het noorden beschut tegen de koude wind van het noorden door de Poggio d'Arna en genieten ze van de warme Maremma-stromingen dankzij denabijheid van Monte Amiata die een mild microklimaat begunstigt.Dankzij de betoverende ligging in Sesta is het mogelijk om ruim vóór andere gebieden van de vruchten van de aarde te genieten.