Les Jamelles Vin Orange
Specerijen spicy peper fris droog | Frankrijk | Languedoc
Lekker bij: Aziatische gerechten, Gevogelte, Lichte vleesgerechten, Tapas, Vegetarisch, Vis, Wit vlees
Les Jamelles Vin Orange is een bijzondere wijn waarvoor je je wijngrenzen misschien wat moet verleggen, maar het is ook meteen een hele mooie instap orange wine. Aroma's die doen denken aan subtiele, kruidige tonen van gember, komijn, jeneverbes, kruidnagel en peperkoek, evenals nuances van gekonfijte sinaasappelschil en bergamot. Zeer delicaat, fris, soepel en harmonieus in de mond. In de afdronk een licht zwart pepertje. De lichte tannines (ja, door die inweking van de schil) laten een indruk van frisheid en strakheid achter.
Serveer deze wijn bij bij hartige gerechten, zoals gegrilde groenten, lichtere vleesgerechten van kip tot roodvlees, bij kruidige gerechten, gerijpte kazen en bij sushi of andere vette vis.
Bij Les Jamelles zijn ze van alle markten thuis en niet vies van een experimentje. Zo voegen ze nu ook een ‘Vin Orange’ aan hun assortiment toe. Niet van sinaasappels, niet uit de plaats Orange, maar door de schilletjes van de Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewürztraminer en Chenin Blanc zo’n 8 uur mee te laten weken in het sap. Dit korte inweekproces voordat de druiven geperst gaan worden, zorgen dan ook voor een wat oranje koperen kleur maar ook met een uitzonderlijk smaakpalet.