Les Jamelles Syrah
Vol rijk zacht kruidig vanille | Frankrijk | Languedoc
Lekker bij: Barbeque, Rood vlees, Stoofvlees, Tapas, Wit vlees
Les Jamelles Syrah heeft in de geur wild bosfruit en de beroemde viooltjes aroma's die prachtig samen gaan met aroma's van kruiden, vanille en kaneel. Rijk en vol in de mond, met een vleugje mineraliteit en een lange, zijdeachtige afdronk. Mooie aanhoudende hint van zoethout.
Serveer deze wijn bij pittige gerechten. Spaanse tapas, Marokkaanse lamstajine met pruimen of bij juicy en pittige spareribs.
Het grootste deel van deze cuvée is gemaakt volgens de traditionele methode die in Zuid-Frankrijk wordt gebruikt, bekend als "la cocotte" (de braadpan) waarbij aan het einde van de alcoholische gisting wordt ‘de hoed’ volledig ondergedompeld. Dit zorgt voor een langzame, zachte extractie van de tannines en kleurpigmenten. Les Jamelles Syrah heeft dan ook absoluut een diepe kleur en een viscose consistentie.