Le Rosé par Paul Mas
Vol fris fruitig | Frankrijk | Languedoc
Lekker bij: Aperitief, Geitenkaas, Gerookte zalm, Lichte vleesgerechten, Pasta, Salades
Le Rosé par Paul Mas is gemaakt in de stijl van een Provence rosé. Deze heerlijke en poulaire rosé heeft in de geur aroma’s van vers rood fruit. De smaak is aangenaam fris met heerlijk fruit als aardbeien, frambozen en kersen. De afdronk is zacht, fruitig en lang.
Serveer deze wijn als aperitief of bij lichte gerechten zoals een frisse salade, gegrild vlees, geitenkaas, zalm en Pasta Carbonara.
Druivensoorten: 40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. Het druivenras Caladoc is een redelijke onbekend Frans druivenras, een kruising van Grenache en Malbec/Cot welk voornamelijk zijn aangeplant in de Zuidelijke gebieden van de Languedoc. De verschillende druivenrassen worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40 dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank.