Langlois Saumur Blanc Clos Saint Florent
Rijp fruit vol complex vanille | Frankrijk | Loire
Lekker bij: Romige kazen, Schaal- en schelpdieren, Vis
Langlois-Chateau Saumur Blanc Clos Saint is een intense wijn met prachtige zuren en een delicaat aroma. Heldere, zachtgele kleur met gouden tinten. Complex aroma met rijp fruit (perzik) en fijne vanilletonen. Vol en rijk in de mond met een mooie smaak-zuurbalans en een lange afdronk.
Serveer deze wijn bij exclusieve salades met krab en kreeft Ook heerlijk bij rijke en delicate visgerechten en diverse zachtromige- en geitenkaasjes.
Wijnhuis omschrijving
Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Chateau werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.
Vinificatie
De druiven worden handmatig geplukt en worden enkele uren na de oogst geperst. Fermentatie vindt plaats op Franse eikenhouten vaten, waarvan 20-30% op nieuw hout. De wijn rijpt vervolgens op droesem gedurende 12 maanden.
Herkomst
Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van dit land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. Verder stroomafwaarts volgt op de linkeroever het kleine wijnstadje Saumur. De druiven komen van de beste percelen in Saumur: Clos Saint Florent en Dampierre sur Loire. De grond bevat krijt, zand en klei en de wijnstokken zijn meer dan 35 jaar oud.
.