Barista Pinotage
Vol rijk zacht vanille eikenhout | Zuid-Afrika | Western Cape
Lekker bij: Aperitief, Rood vlees, Wild
Barista Pinotage heeft een diepe paarse kleur. Verleidelijk geurend boeket met rijp zwoel fruit, grof gemalen Arabica koffiebonen, mokka, donkere chocolade, een vleugje kaneel en espresso aroma's. Daarnaast gekruide geuren en mooi versmolten houttonen. In de smaak het fruit van moerbijen, kersen en (gedroogde) pruimen en nuances van koffie en chocolade. Rijpe tannines en een zwoele afdronk maken dit tot een bijzondere en prachtige wijn.
Heerlijk gebraden rood vlees, lamsvlees en harde kazen zijn het beste te combineren met deze wijn. Ook perfect met gerechten waarbij (in de saus) chocolade of koffiebonen worden verwerkt.
Deze bijzondere wijn wordt geproduceerd onder supervisie van het wereldberoemde en prestigieuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.zanie
Pinotage is in 1925 bedacht door Abraham Perold, professor in de wijnbouw aan de universiteit van Stellenbosch. Hij kruiste daarvoor pinot noir met cinsault. Die tweede druif werd in Zuid-Afrika destijds ´hermitage´ genoemd wat de naam ´pinotage´ voor de nieuwe druif verklaart. Het zou overigens nog tot in de jaren vijftig duren voor hij voor het eerst werd aangeplant.