Baglio Gibellina Passimiento Nero d'Avola Frappato
Rijp fruit vol zacht romig sappig | Italiƫ | Siciliƫ
Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Kalkoen, Lamsvlees, Pasta, Stoofpot, Wild, Wit vlees
Baglio Gibellina Passimiento Nero d'Avola Frappato is donkerrood van kleur. De geur is intens fruitig met hints van pruimen, frambozen en kersen. De smaak is zeer vol met donker overrijp fruit, zacht en warm in de mond met een lange, delicate fluwelige afdronk met zachte, rijpe en elegante tannines.
Serveer deze wijn bij wildgerechten, lamsvlees, wit vlees, eendenborst, stevige pasta gerechten, stoofschotels en rijpere kazen.
Deze wijn is gemaakt van 70% Nero d'Avola en 30% Frappato druiven. Deze zijn afkomstig van eeuwenoude wijnstokken. De druiven worden laat in de herfst geoogst en een deel van de druiven wordt gedroogd. De wijn rijpt een aantal maanden in roestvrijstalen tanks
De oude en ongewijzigde pracht van Sicilië wordt ook weerspiegeld in de historische gebouwen die een elegante en gewilde bouwstijl hebben. Baglio Gibellina domineert de nieuwe stad en de wijngaarden van de heuvels in de omgeving. Het belangrijkste onderdeel van de buitenkant is de “Baglio”, dat niets anders is dan een binnenplaats van de boederij omgeven door een reeks van landelijke winkels die vroeger gebruikt werden voor de inzameling en verwerking van de druiven. Pasimiento Passimento Pasimento
Vanuit deze binnenplaats komt je direct een gevoel van rust en delicatesse tegemoet, het wordt gekenmerkt door veranderingen van kleuren, geuren en geluiden bij elk seizoen. Afhankelijk van de lauwe lente zon of de melancholieke nevels van de herfst, al ondergedompeld in de schoonheid van intense zonsondergangen of de sterrenhemel.