Vallena Valpolicella Superiore Ripasso
Italiƫ | Veneto
Vallena Valpolicella Superiore Ripasso heeft een heldere robijnrode kleur. In de neus aroma's van rode pruim, marsepein en exotische bloemen, samen met een minerale nuance. Sappig, rijp en en vol in de mond, met een elegante zuurgraad die de aroma's van rood fruit en kruiden benadrukken. Het eindigt met een afdronk waarbij het fruit nog lang aanwezig is.
Serveer deze wijn bij rundvlees, pittige oosterse vleesgerechten, kwartel met zwezerik, eendenborst en hertenbiefstuk of wildstoof.
Valpolicella Superiore Ripasso is ontstaan uit de hergisting van Valpolicella-wijn op ingedroogd druivenmost van Amarone. Na de fermentatie van Amarone wordt de wijn gescheiden van de most, die nog steeds stoffen bevat die geuren en aroma's kunnen afgeven. Valpolicella-wijn wordt vervolgens gedurende ca. 5 dagen in contact gehouden met de Amarone most, waardoor een nieuwe gisting wordt gestart die de structuur van de wijn verrijkt en hem krachtigere tonen geeft die hem sterk karakteriseren. Het resultaat is een volle wijn met een zeer evenwichtige smaak, vergezeld van lichte hints van rijp en gedroogd fruit die tijdens het rijpen evolueren, waardoor de complexiteit toeneemt.
Druivensoorten: 40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella en 10% Andere Druivenrassen
Rijping: in roestvrijstalen vaten gevolgd door een periode in Slavonische eikenhouten vaten van 25hl.