Proefdoos - Negroamaro wijnen
Italië | Puglia
Elios Negroamaro di Salento heeft alle kenmerken van een wijn gemaakt van de Negroamaro druif. Deze volle en zéér zachte wijn is donker van kleur met een rijke geur van rijp fruit, tabak, kruiden en een lichte hint van eiken. In de mond is de Elios vol, warm en zacht, met een romige structuur en elegant rijp fruit. Deze wijn is verbazingwekkend goed voor zijn prijs en voorzien van een handige schroefdop.
I Muri Negroamaro is robijnrood van kleur met paarse tinten. In de neus komen intense aroma’s van fruit naar voren met tonen van zwarte bessen. Deze wijn heeft een medium body, is fluweelzacht en erg lekker. Deze wijn heeft een goede balans tussen frisheid en warme gevoelens, met een lange afdronk. Serveer deze wijn als aperitief, bij pasta, vlees, gevogelte en kazen.
Cantele Telero Negroamaro Puglia heeft heerlijke aroma's van rijpe zwarte bessen, bramen en pruimen en een vleugje specerijen als kruidnagel en zwarte peper, wat vanille ontstaan door de rijping in eikenhouten vaten. De smaak is rijk en vol met heerlijk rijp, sappig fruit, een aangename zuurgraad en zachte tannine.Serveer deze wijn als aperitief, bij gegrild vlees, harde kazen en Pasta Bolognese en lasagne.
Epicuro Salice Salentino is intens robijnrood van kleur. Je ruikt wilde bessen en rijpe pruimen, rode aalbesbloem, pruimen en een vleugje cacao. Zwoel maar niet zoet in de smaak met een goede structuur en een fijne frisheid. De afdronk is verrassend elegant en een lang. Serveer deze wijn als aperitief, bij pasta, vlees, gevogelte en medium gerijpte kazen.
Epicuro Negroamaro heeft een diepe rode kleur en een geurig bouquet, met nuances van zwarte pruimen, rozijnen, zoetige specerijen, koffie en chocolade. Het is een zeer zachte, vlezige en volle wijn met heerlijk rood fruit en een mooie lange afdronk. Serveer deze wijn bij stevige pastagerechten en volle sauzen, maar ook bij vlees en lichte wildgerechten alsmede romige kaassoorten.
Callesella Negroamaro is een Typische wijn uit het zuiden van Italië. De druiven worden laat geoogst (eind september, begin oktober) met een hoge graad van rijpheid. Dit geeft de wijn fruitinvloeden van gedroogd fruit zoals pruimen en rozijnen. Door een kort verblijf op eikenhout wordt dit in de smaak aangevuld met tonen van chocolade en kruiden. Serveer deze wijn bij geroosterd vlees en bij wildgerechten zoals wildzwijn en hert. Ook heerlijk bij rijpe en harde kazen en bij antpasti.